Osamaksu- ja leasingsaatavat

Hoidamme vankalla ammattitaidolla osamaksu- ja leasingsaatavien erikoisperintää, sekä esineiden takaisinottoja. Käytössämme on asiamiesverkosto, jonka avulla voidaan etsiä kateissa olevia velallisia, sekä osamaksu- ja leasingesineitä. Asiamiehet voivat edustaa toimeksiantajaa osamaksutilityksissä ja järjestää esineiden kuljetuksia.

Käytössämme on monipuolinen oma osamaksuohjelma, jolla voimme laskea nykyisin käytössä olevat osamaksuvelat kuluttajasuojalain tai osamaksukauppalain mukaan.

Olemme hakeneet eri oikeusasteista useita ennakkopäätöksiä osamaksuasioissa, joita voimme hyödyntää osamaksutoimeksiantojen hoitamisessa.

Kaskovakuutus

Osamaksusopimusten ehdoissa mainitaan, että ajoneuvolla on oltava voimassaoleva kaskovakuutus koko sopimuskauden ajan.

Kaskovakuutuksen puuttuminen on olennainen sopimusrikkomus, jonka perusteella luotonantaja voi pyytää ulosottomieheltä virka-apua osamaksuesineen takaisinottoon ja tilitykseen, vaikka osamaksuerät olisivat ajan tasalla. Virka-apua saadaan yritysvelallisten ja kuluttajavelallisten tekemiin osamaksusopimuksiin.

Vaadimme ostajaa hankkimaan ajoneuvolle voimassaolevan kaskovakuutuksen. Ostajalle selvitetään seuraamukset, jotka aiheutuvat kaskovakuutuksen puuttumisesta.

Voimassaoleva kaskovakuutus pienentää merkittävästi luotonantajan luottotappioriskiä, koska osamaksuesine toimii osamaksuvelan vakuutena. Yksikin tapaus voi aiheuttaa luotonantajalle huomattavan taloudellisen tappion silloin, kun osamaksuautolla ei ole turvaavaa vakuutta.